Timelapse-videot

Helppokäyttöinen palvelu pitkäaikaiseen timelapse-kuvaukseen

Mikä on timelapse?

Timelapse-videot ovat nopeutettuja videoita, joissa yksi sekunti videolla vastaa tunteja tai päiviä todellisuudessa. Ne antavat mahdollisuuden tarkastella muutoksia, joita ei voi paljaalla silmällä havaita, kuten uudisrakennusten syntyä tai kaupungin kehitystä.

Katso YouTube-kanavaltamme minkälaisia videoita asiakkaamme ovat tuottaneet Raksakameralla.

Timelapse-tuotteemme

Palvelumme on erikoistunut tuottamaan timelapse-videoita, joissa kohdetta kuvataan kuukausien tai vuosien ajan. Timelapse-videoiden lisäksi voit tilata meiltä loppuun asti tuotettuja esittelyvideoita sekä raakamateriaalia kolmannen osapuolen käsiteltäväksi. Videot sopivat esimerkiksi markkinointiin, esittelyyn ja koulutukseen.

Kaikki kuvamateriaali tallentuu pilvipalveluumme. Videotuotteet, kuva-arkisto ja raakamateriaali toimitetaan sähköisesti latauslinkkien kautta. Näiden lisäksi voit tilata myös kaikki alkuperäiset kuvat kovalevyllä postitettuna.

Timelapse-kameramme ja kuva-algoritmimme kulkevat kehityksen kärjessä. Kameramme toimivat itsenäisesti ja kestävät kaikkia Suomen sääolosuhteita.

Esittelyvideo

Hoidamme projektisi timelapse-kuvauksen alusta loppuun. Saat meiltä timelapse-kuvaukseen soveltuvan Enlapser-kameran, jolla kuvaat projektisi, ja pilvipalvelun, johon kuvat tallentuvat. Voit seurata tallenteita nettiselaimella ja hyödyntää kuvamateriaalia myös monella muulla tapaa kuvauksen aikana.

Kuvauksen päätyttyä videotuottajamme editoi laadukkaan Esittelyvideon timelapse-kuvamateriaalin pohjalta toiveittesi mukaan. Editoinnissa esimerkiksi valitaan materiaalin parhaat palat ja lisätään muuta kuva- ja videomateriaalia, upotetaan infotekstejä sopiviin kohtiin, valitaan taustamusiikki, lisätään logoja ja tekstiplanssit alkuun ja loppuun, liikutetaan kuvakulmaa sekä pehmennetään nopeaa liikettä ja valon vaihtelua.

Timelapse-video

Voit tilata meiltä projektinaikaisia timelapse-videoita esimerkiksi purusta tai tietyistä työvaiheista. Timelapse-videon voi tilata myös projektin päättyessä kevyempänä vahtoehtona esittelyvideon sijaan.

Timelapse-video tuotetaan projektin kuvamateriaalista. Se sisältää kuvia tasaisesti valitulta ajanjaksolta. Materiaalista voi karsia pois yökuvat, viikonloput tai tietyt kellonajat, mutta sitä ei leikata käsin eikä siihen lisätä elementtejä, kuten esittelyvideossa.

Timelapse-raakamateriaali

Kuvamateriaalista koostetaan pitkä videotiedosto, joka sopii kolmannen osapuolen käsiteltäväksi. Materiaalista voi karsia pois yökuvat, viikonloput tai tietyt kellonajat. Video on ProRes-laatuinen ja sisältää enimmillään 30 000 kuvaa.

Kuva-arkisto

Osa alkuperäisistä kuvista toimitetaan käsittelemättöminä arkistointia varten. Kuvat toimitetaan .zip -pakettina ladattavan linkin kautta. Kuvat on järjestetty ja nimetty päivien ja kellonaikojen mukaan. Materiaalista voi karsia pois yökuvat, viikonloput tai tietyt kellonajat. Kuva-paketti sisältää enimmillään 30 000 kuvaa. Kuvista ei saa suoraan tehtyä timelapse-videota, sillä kuvia ei ole vakautettu eikä panoraamakameran kuvia yhdistetty.

Arkistolevy

Kaikki alkuperäiset kuvat toimitetaan käsittelemättöminä arkistointia varten. Kuvat toimitetaan kovalevyllä tai muistitikulla postitettuna. Kuvat on järjestetty ja nimetty päivien ja kellonaikojen mukaan. Kuvista ei saa suoraan tehtyä timelapse-videota, sillä kuvia ei ole vakautettu eikä panoraamakameran kuvia yhdistetty.

Arkistopalvelu

Pilvipalvelun käyttöä voi jatkaa kuvauksen päätyttyä. Kaikki tallennetut kuvat säilyvät palvelussa ja palvelua voi käyttää samoin, kuin aktiivisen kuvauksen aikana. Myös kaikki kuvatuotteet ovat edelleen tilattavissa.

Kehityksemme aikajana

2012 - Ensimmäiset monivuotiset timelapse-videot
Meillä oli muutamasta kohteesta kuvamateriaalia jo useamman vuoden ajalta ja pääsimme tekemään ensimmäiset timelapse-videot, joissa näkyi vuodenaikojen vaihtelua ja muuttuvaa kaupunkia.
2014 - Kuvien liikkeen pehmentäminen
Monivuotisen kuvamateriaalin esittäminen nopeutettuna timelapse-videona tuottaa omanlaisiaan ongelmia. Esimerkiksi nopeasti vaihtuvat päivät voivat aiheuttaa häiritsevää välkettä. Kuvankäsittelymme kehittyessä opimme häivyttämään välkkeen ja korjaamaan myös muita liikkeen aiheuttamia häiriöitä.
2017 - Kuvien vakautus
Kuvankäsittelymme kehittyi edelleen, ja uudet algoritmimme korjasivat kuvamateriaalista pois niin pienet kuin isotkin kameran liikkeet. Vakaan timelapse-videon kuvasta tuli selkeää ja tarkkaa.
2019 - Videotuotannon ammattilaiset tulevat mukaan
Suunnittelimme yhdessä videotuotannon ammattilaisten kanssa, miten timelapse-kuvamateriaalista tehdään markkinointiin ja esittelyyn sopivia valmiita videotuotteita. Kun tilaat meiltä Esittelyvideon, videontuottajamme on sinuun yhteydessä ja editoi viimeistellyn videon hiotun käytäntömme mukaan.